Ellátási lánc
Tipográfia

A versenyképes, erős logisztikai ipar Magyarország gazdasági fejlődésének alapja, nélküle nincs ipari fejlődés - hívta fel a figyelmet a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) szerdán az MTI-nek eljutott közleményében.

    Kiemelték: a logisztikai szakma a 2007-2013 közötti időszakban 45,96 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott, amelynek révén 116,92 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg. A befektetések eredményességét mutatja, hogy a Világbank által kétévente elkészített logisztikai teljesítményindex (LPI) rangsorában 2014-ben Magyarország a 33. helyen állt, 3,46 pontos indexével, miközben a két évvel azelőtti felmérés szerint az ország még csak a 40. volt.
    Az MLSZKSZ szerint ahhoz, hogy Magyarország megtartsa az elért helyezését, illetve tudjon javítani rajta, továbbra is szükség van a logisztikai- és ipari parkos pályázatok által elnyerhető többletforrásokra. Ennek érdekében olyan feltételeket kell teremteni, amelyek érdemi fejlesztéseket tesznek lehetővé, szakmailag megalapozottak, figyelembe veszik a magyar logisztikai iparág sajátosságait, valamint megfelelő nagyságrendű támogatással és struktúrában segítik a fejlődést.
    A szövetség ezért arra kéri a kormányzatot, hogy az általa benyújtott szakmai javaslatokat figyelembe véve dolgozza ki a logisztikai pályázatok rendszerét és kiírását.
    Rámutattak: csak azoknak az országoknak a logisztikai szolgáltatói képesek fejlesztéseket előre elvégezni, amelyek jelentős tőketartalékokkal rendelkeznek. Ez a tendencia már most látható Csehország, Lengyelország és Szlovákia logisztikai szolgáltatóinál.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek