Ellátási lánc
Tipográfia

Kihelyezett Élelmiszerlánc-biztonsági Tanszék létrehozásáról kötött együttműködési megállapodást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara  (SZI ÁOTK) - közölte a Nébih szerdán az MTI-vel.

    Az új tanszék legfontosabb célja a megfelelő gyakorlati felkészültséggel rendelkező szakemberek képzése, valamint tudományos kutatások elősegítése, így biztosítva az élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági feladatok magas szintű ellátását - derült ki a közleményből.
    Az együttműködési megállapodást a Nébih részéről Oravecz Márton elnök, míg a SZIE ÁOTK képviseletében Sótonyi Péter dékán írta alá.
    A közleményben Bognár Lajos országos főállatorvos hangsúlyozta: a 2013-ban elfogadott Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia célkitűzései között egyaránt szerepel a tudáshálózat kiépítése és fejlesztése, a tudásmegosztásra épülő modern oktatás-képzés megvalósítása, valamint a partneri kapcsolatok kialakítása a kutatás területén; ezeket a célokat támogatja a két szervezet most kötött megállapodása is.
    A közlemény arra is kitért, hogy a két szervezet vállalja majd az együttműködést a graduális, posztgraduális, a PhD-képzés és a tudományos, kutató és szaktanácsadó tevékenységekben; valamint törekednek a pályázati lehetőségek közös kihasználására is.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek