Ellátási lánc
Tipográfia

Tovább gyorsul a Waberer’s International Zrt. növekedésének és eredményességének dinamikája, – állapította meg a 2013-as évet értékelő ülésén a társaság igazgatósága.

Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozó társaságának árbevétele meghaladta a 452 millió eurót, ami 20 százalékkal több a 2012. évi értéknél. A társaság a rekord teljesítményt a legfontosabb hatékonysági tényezők lényeges javításával együtt érte el: az alkalmazotti létszám az év során mindössze 10 százalékkal növekedett, a szerelvények rakottsága egyes időszakokban elérte a 91 százalékot és számottevően csökkent a fajlagos üzemanyag fogyasztás is. Mindezek következtében tovább javult az eredményesség: az EBITDA (kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény) 64 millió euró. A társaság az eredményt hagyományosan a növekedést és a szolgáltatások minőségét tovább javító beruházások és fejlesztések finanszírozásába forgatja vissza.

A jó számok hátterében a Waberer’s szolgáltatásaival szembeni igények ugrásszerű növekedése áll: a piac így reagált arra, hogy a társaság szolgáltatási portfoliójának részévé tette a megrendelők logisztikai költségeinek optimalizálását. Hozzájárult az elért növekedéshez az egész Európára kiterjedt kereskedelmi offenzíva is. Az év során 400 új nagymegrendelő szerződött Európa komplett rakomány specialistájával, amelynek megrendelés állománya – a spot üzleteket is beleértve – éves szinten elérte az 1 millió 200 ezer megbízást.

A társaság 2013-ban hagyományosan a raklapos áruk nagy távolságokra történő fuvarozására összpontosított és növelte jelenlétét a tartós élelmiszerek és a háztartás-vegyipari termékek európai fuvarozási piacán.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek