Ellátási lánc
Tipográfia

Határidőre teljesítette a decemberi vállalását Európa legnagyobb pénztárgépgyártója. A tizenötezer kasszát már tesztelték a gyárban, így csak fel kell szerelni őket a boltokban.

December végén még alig több mint tízezer új típusú pénztárgép működött a hazai üzletekben, így az év elején a nemzetgazdasági miniszter új, rugalmasabb határidőt ígért az átállásra. Az 50 ezer forintos állami támogatást sem veszítik el azok, akiknek január elsején még nem volt online kasszájuk.

A Comp csoport folyamatosan adja át a megrendelt pénztárgépeket a kereskedőknek. Mivel a kasszák már készre szerelve, próbaüzem után érkeznek Magyarországra, az ügyfeleink azonnal átvehetik őket – mondta el Novák Zoltán, a Comp csoportot képviselő Micra-Metripond Kft. ügyvezető igazgatója.

Novák szerint nem csak a kereskedőknek, hanem egyes forgalmazóknak is nehézséget jelenthetett a szoros határidők betartása, de a Comp csoport és partnerei ez után is akár több száz kasszát is át tudnak adni naponta. A megígért új határidővel azonban még nem oldódik meg a szállítás problémája. A legfőbb gondot eddig is az jelentette, hogy egyes forgalmazók mikor tudják teljesíteni a több tízezres vállalásaikat, ugyanis ez kizárólag a gyárak kapacitásán múlik. A tömeges és időbeni gyártás Európa legnagyobb pénztárgépgyártójának nem probléma, mi időben felkészültünk rá – mondta Novák Zoltán.

A Comp csoport az elmúlt 20 évben másfél millió pénztárgépet szállított több kontinensre. Magyarországon négy online kasszát forgalmaz: a Mini, a Jota, a Sento és a Sento Light típusokat. Ezek elsőként kapták meg a forgalmazási engedélyt, és mindegyikre igénybe vehető az 50 ezer forintos állami támogatás.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek