Ellátási lánc
Tipográfia

A DPD Hungária Kft. egyedülálló elkötelezettséget vállal a szén-dioxid csökkentés terén. A vállalat 2013 júliusától a Total Zero program részese, amely keretében az összes csomagra szén-dioxid semleges szállítást biztosít.

A szén-dioxid semleges elkötelezettség három mechanizmuson alapul: első a szén-dioxid kibocsátás mérése; ezek után következik ennek a csökkentése; végül pedig a szén-dioxid kibocsátás kompenzálása történik. A vállalat 2006 óta folyamatosan nyomon követi a szén-dioxid kibocsátást, és időről időre, csomagonként igyekszik csökkenteni azt. A Total Zero bevezetésével a DPD kötelezettséget vállal, hogy csökkenti a környezetre gyakorolt hatását, ezzel együtt pedig a CO2 kibocsátást.

A DPD fő részvényese, és a francia La Post 100%-os leányvállalata a GeoPost, nagy hangsúlyt fektet  a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére, éppen ezért a Total Zero 2012-es bevezetésekor hat ország csatlakozott a programhoz. 2013 júliusában az országok száma tízzel kibővült, így Magyarország mellett Horvátország, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia is CO2 semleges szállítást biztosít. 

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek