Ellátási lánc
Tipográfia

A DPD Hungária Kft. egyedülálló elkötelezettséget vállal a szén-dioxid csökkentés terén. A vállalat 2013 júliusától a Total Zero program részese, amely keretében az összes csomagra szén-dioxid semleges szállítást biztosít.

A szén-dioxid semleges elkötelezettség három mechanizmuson alapul: első a szén-dioxid kibocsátás mérése; ezek után következik ennek a csökkentése; végül pedig a szén-dioxid kibocsátás kompenzálása történik. A vállalat 2006 óta folyamatosan nyomon követi a szén-dioxid kibocsátást, és időről időre, csomagonként igyekszik csökkenteni azt. A Total Zero bevezetésével a DPD kötelezettséget vállal, hogy csökkenti a környezetre gyakorolt hatását, ezzel együtt pedig a CO2 kibocsátást.

A DPD fő részvényese, és a francia La Post 100%-os leányvállalata a GeoPost, nagy hangsúlyt fektet  a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére, éppen ezért a Total Zero 2012-es bevezetésekor hat ország csatlakozott a programhoz. 2013 júliusában az országok száma tízzel kibővült, így Magyarország mellett Horvátország, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia is CO2 semleges szállítást biztosít. 

hírlevél feliratkozás

newsletter

trendfm

Hipermarketek

diszkontok