Üzletfejlesztés
Tipográfia

A digitális fizetések, vagyis a MasterPass tranzakciók száma Európában átlagosan havi 40 százalékkal emelkedett az elmúlt hat hónapban a MasterCard közleménye szerint.

     A közlemény szerint a kártyatársaság fizetési megoldását jelenleg a világ 24 országában, több mint negyedmillió kereskedőnél fogadják el online vásárláskor.  
    Kiemelték: az új fizetési megoldásuk Magyarországon az idén július óta érhető el, elsőként az OTP Bank OTPay alkalmazásában használhatják azt más bankok ügyfelei is.
    A szolgáltatás segítségével a vásárló IOS és Android operációs rendszerrel rendelkező mobileszközével fizethet, és ehhez mindössze néhány kattintás szükséges.  
    Arra is rámutattak, hogy a magyar elfogadóhelyek száma is folyamatosan bővül, egyre több üzlet honlapján lehet az alkalmazással fizetni.
    A hitel- és betéti kártyákat kibocsátó amerikai MasterCard több mint 210 országban van jelen világszerte. A cég második negyedéves nettó árbevétele 0,9 százalékkal, 2,39 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Nyeresége 921 millió dollárt, részvényenként 81 centet tett ki.

(MTI)

hírlevél feliratkozás

newsletter

trendfm

Hipermarketek