Üzletfejlesztés
Tipográfia

A pénztárgépforgalmazók arra számítanak, hogy több mint 70 ezer új online pénztárgépre lesz szükség, ha bővítik a kötelezetti kört, a berendezések körülbelül három hónap alatt üzembe helyezhetők - mondta Madarász Jenő, a Pénztárgépcentrum webáruházat működtető Alt Cash Kft. ügyvezető igazgatója pénteki budapesti sajtóbeszélgetésén.

    Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára március végén mondta el az M1 aktuális csatornán, hogy a pénzváltóknak is kötelezővé tennék az online pénztárgépek használatát. Felidézte azt is, hogy az online gépek kötelező használatának kiterjesztésekor felmerült a szépségipar, a wellness és fitness szolgáltatás, a sportlétesítmények, a taxisok.
    A sajtóbeszélgetésen az Alt Cash ügyvezető igazgatója jelezte, a pénztárgépforgalmazóknak pontos információi nincsenek arról, hogy milyen körre terjesztenék ki az online gépek kötelező használatát. Március elején volt egy egyeztetés a nemzetgazdasági tárca és a pénztárgépforgalmazók között, ahol szóba került, hogy a kötelezetti kör bővítése esetén hogyan tudnák a forgalmazók a felmerülő igényeket kielégíteni - közölte.
    Madarász Jenő ezzel kapcsolatban azt mondta: a pénztárgépforgalmazók arra számítanak, hogy több mint 70 ezer új online pénztárgépre lehet szükség. Ezt a piac szereplői gyakorlatilag azonnal le tudják szállítani. A tapasztalatok szerint egy hónapban 20-25 ezer gépet lehet üzembe helyezni, így összesen körülbelül három hónapra lehet szükség - tette hozzá.
    Az ügyvezető igazgatónak arról nincs információja, hogy lesz-e állami támogatás az új online pénztárgépek beszerzéséhez.

(MTI)

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek