Üzletfejlesztés
Tipográfia

Sikerrel zárult az EFH Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Alapítvány által meghirdetett, és a Miniszterelnökség fővédnökségével megvalósuló TiJöttök! Innovációs Projekt Verseny első fázisa.

Több, mint félszázpályamű érkezett az innovációs versenyre az ország minden részéről. A szakmai zsűri mindhárom kategóriában megnevezte az általa legígéretesebbnek talált indulókat.

A TiJöttök! Innovációs Projekt Verseny célja feltárni, a széles szakmai és érdeklődő közönség számára bemutatni azokat az innovatív termékeket, technológiákat és szolgáltatásokat, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak a hazai mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növeléséhez, illetve a magyar technológia export növekedéséhez. A felhívás közzétételét követően a három kategóriában (digitális város, egészségipar, agrár- és élelmiszeripar) több, mint 50 innovációs projekt érkezett be, ami a szervezők előzetes várakozását is felülmúlta:

 

A szakmai zsűri mindhárom kategóriában kijelölte a legígéretesebbnek ítélt projekteket, amelyek jó eséllyel számíthatnak nemzetközi sikerre is.

 • Agrár- és élelmiszeripari kategória legjobb projektjei:
  • UNICOMP Informatikai Kft. : Agrosense -vezeték nélküli adatgyűjtő rendszer
  • ChemCon Holding Kft.:Biobottle- kukoricából készült palackok gyártása
  • Szent István Egyetem, Halgazdálkodási Tanszék: Fishnet- telemetrikus vízfelügyeleti rendszer

A TiJöttök! Innovációs Projekt Versenyre benyújtott pályamunkák csaknem fele agrár- és élelmiszeripari témájú;jóltükrözik a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar innovációs képességét.„A nyertes projektek mindegyike valamilyen innovatív technológiátvagy megoldást mutat be: legyen szóakár egyinformatikai eszközről, amely komplex módon támogatja a magyar mezőgazdaság szereplőit a termelés hatékonyságának növelésében, vagy akár- a magyar mezőgazdaság által könnyen és nagy mennyiségben megtermelésre kerülő terményből, illetve melléktermékből előállítható - ökoinnovatív bioműanyag gyártásról” - mondta el az agrárkategória egyik zsűritagja, Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár. „A mezőgazdasági termelésben megvalósítandó innovációs projektek – új területként - a 2014-2020-as időszak Vidékfejlesztési Programjában is kaphatnak majd támogatást” – hívta fel a figyelmet Feldman Zsolt.

 • Digitális város kategória legjobb projektjei:
  • Clean -way Kft. - építési beruházásokon keletkező másodnyersanyagok hasznosítására irányuló térképes rendszer
  • IGNIS COMPTER Kft.: Chameleon-elosztott rendszerű jelfeldolgozó és épületvezérlő rendszer
  • Minibrake Kft.: Minibrake- A távirányítható fékező eszköz gyermekbiciklire

 

 • Egészségipar kategória legjobb projektjei:
  • ZegaSys Kft.: Dr. Touch- érintőképes eszközök és újszerű megoldások segítségével az orvosi adminisztráció megreformálása
  • Szász Levente: Laborom- leletrendező applikáció
  • Medical Media + Kft. : SOS Infocard- egészségügyi dokumentumkezelő rendszer vészhelyzetikártyával

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek