Üzletfejlesztés
Tipográfia

A kereskedelmi ingatlanbefektetési tranzakciók volumene 1,5 milliárd euróra (457 milliárd forint), a tavalyi éves volumen duplájára nőtt Magyarországon az idei első háromnegyedévben - közölte a JLL globális ingatlantanácsadó saját statisztikáira hivatkozva szerdán az MTI-vel. Az éves volumen elérheti a 1,8 milliárd eurót a cég szerint.

    A közleményben ismertetik: a teljes volumen körülbelül 45 százalékát irodai tranzakciók tették ki, ezt követték 29 százalékkal a kiskereskedelmi ingatlanok és az ipari ingatlanok, 14 százalékkal.
A fennmaradó volument hotelek és újrafejlesztésre váró ingatlanok tették ki - írták.


    Benjamin Perez-Ellischewitz, a JLL tőkepiaci vezetője a tájékoztatás szerint elmondta, az erős makrogazdasági és irodapiaci fundamentumoknak köszönhetően Magyarország újra vonzó a nagy németországi befektetők számára is, akik olyan befektetési termékeket keresnek, amelyek bérbeadási szempontból kiegyensúlyozott teljesítménnyel és az európai sztenderdeknek megfelelő bérleti szerződésekkel rendelkeznek, illetve képesek minimalizálni a tulajdonosok piaci kockázatokkal szembeni kitettségét is.


    Emlékeztettek arra, hogy az idén volt a legnagyobb értékű, 175 millió eurós önálló irodatranzakció a magyar kereskedelmi ingatlanpiac eddigi történetében, a 67 ezer négyzetméteres Millennium City Center eladása, amelyet a Heitman és a Trigranit értékesített a JLL közreműködésével a CA Immo számára.


    A JLL előrejelzése szerint 2016 utolsó negyedévében is erős marad a befektetői aktivitás, és számos ikonikus épület tranzakciója várható, amelyek révén a 2016-os éves tranzakciós volumen elérheti a 1,8 milliárd eurót. Ez az érték már megközelíti a 2007-es rekordmagasságú éves befektetési volument, amely 2 milliárd euró volt - áll a közleményben.

 

(MTI)

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek