Kiemelt csomagolási témák

Mozaik Lista

Nyolcvanhat százalékkal csökkent a hét legnagyobb szupermarketlánc üzleteiben eladott nejlonzacskók száma 2015 óta Angliában, de még így is évi egymilliárd fölött van.

Ezzel az üzletlánc alternatívát kínál környezettudatos vevőinek a műanyag palackokban található termékek mellett.

A Waitrose a műanyaghasználat mérséklése érdekében egyes paradicsomait paradicsomszárak felhasználásával készült tálcákon árusítja.

A NORMA a bioparadicsomot, a biokivit és a bialmát fenntartható fű-papír csomagolásban árusítja, a diszkontlánc szerint további gyümölcsöknél, zöldségeknél és egyéb élelmiszeripari termékeknél alkalmazzák majd ezt a csomagolási formát.

2020-ra 40 százalékban újrahasznosított műanyagba csomagolják az italokat

Az osztrák Rondo-Ganahl AG fennállása óta biztosítja partnereinek a kiemelkedő minőségű hullámkarton csomagolásokat. Magyar leányvállalata, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. tavasszal egy nagy volumenű, közel 400 millió forint értékű beruházás keretében megújította gyártó gépsorát, a fejlesztéssel pedig nemcsak a termékek minőségét, de a gyártás hatékonyságát is tovább növelte.

Világszerte több mint 60 ország tesz már intézkedéseket a műanyaghulladékok egyre súlyosbodó problémájának kezelése érdekében - derül ki a témában készített eddigi legnagyobb, az indiai Újdelhiben kedden bemutatott ENSZ-tanulmányból.

A Waitrose Nagy-Britanniában a terveknek megfelelően az összes elvitelre szolgáló eldobható kávéspoharat megszünteti az önkiszolgáló, áruházakon belüli automatáiból, amivel évente 52 millió pohárnyi műanyagot takaríthat meg.

A Costa Coffee elmondása szerint 2020-ig eléri, hogy ugyanannyi eldobható poharat fog újrahasznosítani, mint amennyit értékesít, egy „pohár-újrahasznosítási forradalom” jegyében.

A Pattex-től a Perwoll-ig, a Henkel által gyártott több mint 1,2 milliárd fogyasztói termék csomagolása 2017-ben mind újrahasznosított anyagot tartalmazott.

A tej az emberi táplálkozás egészséges és szükséges eleme. Különböző vitaminok forrása, többek között fehérjét, laktózt, A, B1, B2, B12, C és D vitamin, folsavat és tiamint tartalmaz. A FAO, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete 2011-ben június 1-jét jelölte ki a Tej Világnapjának. A Tetra Pak, a vezető élelmiszercsomagolás-gyártó vállalat a Tej Világnapja alkalmából leszámol az italos kartonokat övező mítoszokkal.

Szigorúbb uniós szintű szabályokra tett javaslatot a műanyaghulladék mennyiségének visszaszorítása érdekében hétfőn az Európai Bizottság: betiltanák azon egyszer használatos műanyag termékek árusítását, amelyek könnyen és olcsón helyettesíthetők.

Termékmix aktuális szám

 

 

termekmix banner 2018 julius augusztus 2


button belelapozok

Chef&Pincér magazin

chefpincer banner 2018 julius

web gombok zold belelelapozok

Hírlevél - feliratkozás

hirlevelfeliratkozas

Népszerű csomagolási témák

Mozaik Lista

Az Euromonitor legújabb kutatásai szerint a világszerte évente értékesített 30 milliárd üvegből kilencmilliárd alumíniumkupakkal kerül forgalomba.

Ezzel az üzletlánc alternatívát kínál környezettudatos vevőinek a műanyag palackokban található termékek mellett.

Ausztria vezető bio-márkája évek óta fokozatosan csökkenti a műanyag csomagolásokat – eddig több mint 380 tonnát. Az év elején további mérföldkőhöz érkeztek: a Ja! Natürlich bio-sárgarépákat januártól biológiailag lebomló, megújuló nyersanyag-alapú tasakba csomagolják. 

Nyolcvanhat százalékkal csökkent a hét legnagyobb szupermarketlánc üzleteiben eladott nejlonzacskók száma 2015 óta Angliában, de még így is évi egymilliárd fölött van.

Cikkbanner MIX LZ